Bart van Aken

Ik ben Bart van Aken en geboren en getogen in Doetinchem  in de Achterhoek. Mijn artsen opleiding heb ik in Utrecht gedaan. Ik wist niet precies welk specialisme ik wilde doen maar uiteindelijk is het gynaecologie geworden. De vervolg opleiding tot gynacoloog heb ik in Amsterdam gedaan (AMC en OLVG).

Na mijn opleiding ben ik eerst 8 jaar gynaecoloog geweest in Emmen totdat het westen van Nederland toch te veel begon te trekken en ik gynaecoloog in het Flevoziekenhuis in almere ben geworden.

Op dit moment werk ik bij vrouwenklinieken in Lelystad en daar zie ik voornamelijk  vrouwen met menopauzale klachten die elders geen oplossing konden vinden.
De menopauze is mijn specialiteit geworden. Sinds 1998 doe ik al spreekuren speciaal voor de menopauze. Ik ben ook een van de initiatief nemers van de website vrouwenindeovergang (VIDO). Daarnaast ben ik nog penningmeester van de DMS (Dutch Menopause Society), een van de schrijvers van een boek over de overgang (voor professionals) en geef ik voorlichtings avonden zowel voor vrouwen als ook voor professionals.

Mijn doel is vrouwen met overgangs klachten een goede voorlichting te geven met eventueel een passende behandeling. Ik vind het belangrijk  dat vrouwen met overgangs klachten erkenning krijgen voor hun klachten. Verder vind ik het schrijnend dat vrouwen soms jaren tobben zonder een adequate behandeling te krijgen. Dit zou in de huidige tijd niet meer mogen voorkomen.

DSC04052-15