De overgang – Het no-nonsense handboek

In dit handboek over de overgang vind je alle antwoorden op alle vragen die een vrouw zichzelf stelt – of zou moeten stellen – wanneer zij rond haar 45e (en soms ook eerder) deze onvermijdelijke fase in haar leven bereikt. Wat doen die veranderende hormonen met je lichaam en geest, je relatie en seksleven, je hart en vaten, je huid en haar? Word je er echt dikker, dommer, labieler en lelijker van? 

Zweverige teksten als ‘omarm je opvliegers’ zul je in dit boek niet vinden. Wel feiten, fabels en concrete handvatten. Nee, van hormoontherapie krijg je géén kanker. En ja, een beetje buik is gezond.

José Rozenbroek en Jos Teunis raadpleegden talloze artsen, specialisten en ervaringsdeskundigen en schreven het ultieme, no-nonsense handboek waar je als 40+-vrouw mee uit de voeten kunt. 

José Rozenbroek (1960) is bladenmaker, journalist en coach. Ze was ruim 15 jaar hoofdredacteur van respectievelijk elleRed en Volkskrant Magazine. Momenteel is ze hoofdredacteur van Radar+. Ook schrijft ze artikelen voor onder andere linda., Harper’s BazaarLibelle en de Volkskrant.

Jos Teunis (1957) heeft al 13 jaar een eigen praktijk als verpleegkundig overgangsconsulent. Daarnaast is ze verbonden aan de menopauzepoli van het olvg West en het BovenIJ ziekenhuis, waar ze nauw samenwerkt met gynaecologen en seksuologen. Teunis is gespecialiseerd in seksuologische hulpverlening en orthomoleculaire voedingsleer.