Marijntje Kelter

Als verpleegkundige heb ik gewerkt in de psychiatrie, de wijk en in de ouderenzorg. De laatste 16 jaar werk ik als praktijkverpleegkundige (POH) in de huisartsenpraktijk. Ik zie daar voornamelijk patiënten met diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Door het volgen van verschillende bijscholingen nam mijn interesse in de vrouwspecifieke zorg toe. Ik besloot dan ook de opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulent te gaan doen. In 2018 behaalde ik mijn diploma en in de maand daarop begon ik als verpleegkundig overgangsconsulent mijn eigen praktijk De Vrouwenzaak.

Naast De Vrouwenzaak en de huisartsenpraktijk werk ik ook op de menopauze poli van het Gynaecologisch Centrum Alkmaar. Ik zie het als een meerwaarde voor mijn deskundigheid om op deze verschillende plekken werkzaam te zijn. Het is een fijne combinatie omdat ik mijn kennis en ervaring vanuit de huisartsen praktijk goed kan toepassen in mijn werk als overgangsconsulent en vice versa. Een soort kruisbestuiving dus!

Sinds 2021 vertegenwoordig ik de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC) in de DMS. Dat vrouwen goed geïnformeerd worden over de overgang en zij zo nodig een (behandel) advies op maat krijgen zou eigenlijk heel gewoon moeten zijn. Gelukkig komt er meer aandacht voor de overgang en lijkt het taboe kleiner te worden. Er is echter nog veel  te doen. De DMS en de VVOC zetten zich daarvoor in!

DSC03992-5