Nadine Daan

Mijn naam is Nadine Daan, en ben op dit moment werkzaam als gynaecoloog in opleiding (AIOS) vanuit het cluster UMC Utrecht. Voordat ik met mijn opleiding tot gynaecoloog begon heb ik promotieonderzoek gedaan naar onder meer de gevolgen van de vervroegde overgang op de cardiometabole gezondheid van de vrouw. In 2016 ben ik onder andere op dit onderwerp gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht.
Ik ben direct aansluitend begonnen met mijn opleiding tot gynaecoloog, en heb in mijn opleiding reeds gewerkt in het st Antonius ziekenhuis te Nieuwegein, het WKZ/UMC Utrecht en het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis te Tilburg. In 2023 zal ik naar verwachting mijn opleiding tot gynaecoloog afronden.

Sinds 2016 zit ik met veel plezier als vertegenwoordiger van de AIOS in het DMS bestuur. Zo heb ik onder meer meegewerkt aan de ontwikkeling van de richtlijn Menopauze Management en diverse symposia georganiseerd.

Ik vind het super belangrijk dat patiënten met overgangsklachten ons weten te vinden en volgens de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen zorgvuldig worden voorgelicht en behandeld.

Daarnaast vind ik het essentieel dat de kennis over de menopauze een goede plaats heeft binnen onze opleiding.
Menopauze zorg op maat voor elke vrouw, dat is waar ik naar streef!
DSC04111-24