Opleiding tot Overgangsconsulent gaat weer van start!

Als Overgangsconsulent ben je werkzaam in een zelfstandige praktijk, in een praktijk van een huisarts of gezondheidscentrum, bij een arbodienst of binnen een menopauzepoli. Je organiseert een eigen spreekuur en geeft vrouwen advies en begeleiding bij klachten gedurende de levensfase van de overgang. 

De opleiding tot Overgangsconsulent bij Breederode Hogeschool helpt jou om op juiste wijze ondersteuning te bieden aan vrouwen met overgangsklachten. Hierdoor ontwikkel jij je tot vakbekwame zorgprofessional.

Je kunt in september 2019 starten met de opleiding tot Overgangsconsulent, als je beschikt over:
– Een diploma Verpleegkunde: hbo-v, mbo-v, of in-service
– Een diploma Verloskunde of Fysiotherapie
– bij voorkeur een actieve BIG-registratie (de opleiding leidt niet op tot herregistratie!)
– Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
– Affiniteit met de patiëntencategorie

De opleiding Overgangsconsulent en de BIG-registratie
Voor de opleiding Overgangsconsulent, heb je geen actieve BIG-registratie nodig.
Je hebt wel een actieve BIG-registratie als Overgangsconsulente nodig als je:

1.Lid wil worden bij de VVOC (beroepsvereniging)

2.Zelfstandig een praktijk wil voeren

3.In aanmerking wil komen voor een vergoeding voor de consulten

Ben je geregistreerd bij het kwaliteitsregister van V&VN? Dan ontvang je accreditatiepunten. Ben jij een hbo- of mbo-verpleegkundige met een actieve BIG-registratie, dan kun je je registratie behouden met minimaal 8 uur patiëntgebonden werk per week binnen je beroep. De uren die je maakt binnen je spreekuur als overgangsconsulent mag je ook tot deze uren rekenen.

Indien je de BIG-registratie hebt als verloskundige of fysiotherapeut en je wil deze registratie behouden, dan moet je conform de richtlijnen van deze beroepsgroepen werkzaam blijven binnen dit beroep naast de praktijk van overgangsconsulent. Ben je geïnteresseerd? Kijk voor nadere informatie en inschrijving op www.breederode.nl onder het kopje ‘verpleegkunde’