Simone Oudshoorn

Mijn naam is Simone Oudshoorn, op moment van schrijven vijfdejaars AIOS in Cluster Utrecht en werkzaam in het St. Antonius Ziekenhuis. Al tijdens mijn studie Geneeskunde begon mijn interesse in de levensloop endocrinologie en de fertiliteit en voor de start van mijn opleiding tot gynaecoloog ben ik gepromoveerd op het gebied van ovariële hyperstimulatie bij IVF/ICSI. Inmiddels ben ik bezig met een differentiatie Voortplantingsgeneeskunde en Minimaal Invasieve Chirurgie, waarin ik ook een stage endocrinologie zal gaan doen.

Sinds eind 2022 neem ik deel aan het bestuur van de DMS namens de VAGO. Ik vind het ontzettend leuk om me in te mogen zetten voor deze belangrijke en grote SIG binnen de NVOG. Ik kijk er dan ook naar uit om mezelf en de Menopauzezorg in deze functie verder te ontwikkelen.

Mijn doel is om de Menopauzezorg nog meer op de kaart te zetten en bespreekbaar te maken. Niet alleen met zorgverleners, maar juist ook met de mensen om de vrouw met klachten heen, denk aan werkgevers en zelfs partners. Daarnaast hoop ik ook mijn mede AIOS en jonge klaren (voor wie dit mogelijk nog 'ver van hun bed' is) enthousiast te krijgen om deze vrouwen de beste zorg te leveren.

image001