Yadira Roggeveen

Mijn naam is Yadira Roggeveen. Ik werk als gynaecoloog in het OLVG. Van oorsprong ben ik Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropische Geneeskunde en werkte en woonde ik een tijd in Tanzania. Tijdens mijn opleiding tot gynaecoloog bij het VUmc en OLVG deed ik extra stages bij Dorenda van Dijken en was mijn interesse voor de menopauzezorg gewekt. Ik was dan ook heel blij dat ik als jonge klare gynaecoloog me bij het menopauze team van het OLVG kon aansluiten. Het is bijzonder dagelijks deel uit te maken van het grote team dat zich zo inzet voor vrouwen gezondheid, waar we patiënt gerichte zorg en wetenschappelijk onderzoek leveren voor complexe overgangs problematiek.

In mijn patiënten zorg en wetenschappelijk onderzoek staat co-creatie centraal. Samen naar oplossingen zoeken voor complexe problemen, met zorgverleners, patiënten en diverse andere organisaties. Als oud-tropenarts spreekt de aandacht voor preventie en gezond ouder worden mij extra aan.

Sinds 2024 ben ik bestuurslid van de DMS. Daarnaast ben ik voorzitter van de Koepel Gynaecoloog en Maatschappij van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie. Er zijn mooie kruisbestuivingen tussen deze taken te bedenken.

Overgangsklachten, Women’s Health en goede patiënten zorg verdienen alle aandacht! Ik geef onderwijs, onder andere aan gynaecologen in opleiding, huisartsen, co-assistenten en allerlei andere zorgverleners. Daarnaast organiseer ik samen met anderen het DMS symposium. Ik hoop jullie daar te zien!

PHOTO-2024-05-16-12-30-41